Family Card: getest en goedgekeurd!

Je moet wel onder een steen slapen als je intussen nog niet van Family Card gehoord hebt. Ze waren recentelijk nog op de nationale radio, je komt hun advertenties tegen in magazines en ook online lees je er veel over. Aangezien wij regelmatig online aankopen, leek het ons tijd om zelf ook lid te worden en het systeem uit te proberen. Loont het de moeite? Je leest het hier!

Wat is Family Card?

Family Card is de merknaam van 4P Media, een Belgische startup uit Aalst. Als je wat research doet, dan kom je al gauw te weten dat ze intussen met 4 medewerkers zijn. Het platform zelf werd vorig jaar gelanceerd en kent sindsdien een ongeziene groei. Het concept is eenvoudig en geniaal tegelijk: 1 digitale klantenkaart waarmee je extra korting kan bijeensparen, telkens je een online aankoop plaatst bij een van de -intussen meer dan 1.000- deelnemende webshops.

Foto: een advertentie van FamilyCard in een magazine

In minder dan 1 minuut gingen we van start

Wat wij vooral prettig vonden, is het feit dat de site heel eenvoudig in gebruik is. Tijdens het registreren heb je de keuze: registreren via Facebook, of de traditionele methode: via email. Wij kozen voor een registratie via Facebook. Een keer klikken, vervolgens kregen we een email met bevestigingslink en daarna waren we lid van de Family Card community. Alles samen nog geen minuut werk.

Net zoals Joyn, maar dan online

In België kent iedereen Joyn, de app waarmee je over 1 klantenkaart beschikt bij intussen meer dan 7500 lokale handelaars. Je toont de app, telkens je een aankoop doet bij een lokale handelszaak, en vervolgens krijg je punten of een korting, die je kan verzilveren eens je een bepaald aantal aankopen hebt geplaatst. Joyn heeft 1,6 miljoen gebruikers in België, dus wat zal Family Card ervan weerhouden om ook die aantallen te bereiken als ze zo verder groeien? Wij zien Family Card gewoon als de tegenhanger, maar dan voor webshops in plaats van lokale handelszaken.

Nieuwe webshops ontdekken

De werking van Family Card is heel eenvoudig. Heb je iets nodig? Dan kan je – in plaats van op Google – via FamilyCard een gepaste webshop vinden. Aangezien WijvenWeek blogster Aline recentelijk een hondje in huis heeft, deed ze de test en ging ze via Family Card op zoek naar dierenvoeding. Ze deed de test via hun zoekfunctie, en kreeg meteen 25 webshops te zien waar ze dierenvoeding kon kopen. Zo leerde ze dankzij FamilyCard Medpets kennen, een webshop waar ze nog nooit van gehoord had. Dankzij FamilyCard krijgt ze nu voor elke aankoop 5% van haar aankoopbedrag terug op haar FamilyCard account. En raad eens waar ze vanaf nu altijd haar hondenvoeding koopt…

Ook de categorisatie (zie foto onder) van Family Card staat mooi op punt. Dankzij de verschillende categorieën en subcategorieën kan je eenvoudig een webshop vinden waar je op dit moment naar op zoek bent.

Hoe werkt het?

Het enige wat we moesten doen, was onze Family Card activeren vóór we een aankoop plaatsten. Dat was kinderspel, gewoon via de groene knop die naast de webshop staat. Daarna stuurde Family Card ons door naar de webshop, waar we zoals gewoonlijk onze bestelling konden plaatsen.

Meteen na het succesvol plaatsen van je bestelling kregen we een mailtje van Family Card met daarin een bepaald bedrag dat we terugkregen op onze Family Card account. Wanneer we ons vervolgens inlogden op het hoofdscherm van Family Card, konden we daar al onze bijeengespaarde bedragen te zien. En zodra je als lid €25 hebt bijeengespaard, dan kan je het laten uitbetalen op je bankrekening.

Wat is hun business model?

Toegegeven, het klonk voor ons eerst te mooi om waar te zijn. We vroegen ons af of Family Card wel betrouwbaar is en we vreesden na inschrijving een heleboel spam mails te krijgen. Niets bleek minder waar. Het enige wat je krijgt, is om de twee à drie weken eens een nieuwsbrief. Het is nu augustus en heel wat mensen gaan nu op zoek naar schoolgerief. Daar spelen ze bijvoorbeeld handig op in, door webshops te vermelden waar je schoolgerief kan kopen met FamilyCard korting. Of ze selecteerden handmatig twee laptops die geschikt zijn voor studenten.

Hoe verdient FamilyCard dan geld? Wel, dat stond te lezen in hun FAQ. Voor elke aankoop die wij als lid plaatsen bij een van de deelnemende webshops, ontvangen zij een klein percentage. En zo kunnen ze dus hun bedrijf financieren.

Wat zijn de minpuntjes

Wij vonden het vooral vervelend dat Bol.com, Zalando en nog een aantal grote webshops niet deelnemen aan Family Card. Vroeger bestelde Aline bijvoorbeeld hondenvoer op Bol.com, maar nu is ze overgeschakeld naar een andere webshop die wel op FamilyCard staat. We hopen dus dat ze hun aanbod webshops alsnog kunnen uitbreiden, want er ontbreken nog een aantal mooie namen.

Een tweede minpuntje is dat ze pas uitbetalen vanaf 25 euro. Je moet dus wel al een aantal aankopen plaatsen, eer ze je effectief uitbetalen. Nu, dit is niet onoverkomelijk, want met andere klantenkaarten is dat ook steeds het geval natuurlijk dat je moet sparen tot een bepaald bedrag.

Onze conclusie

Wij hebben de website volledig onder de loep genomen. We zijn er lid geworden en dat hebben we ons nog geen seconde beklaagd. Dankzij FamilyCard ontdekken we nieuwe webshops, kopen we nu meer online en sparen we op de koop toe nog eens mooie kortingen bijeen. Kortom, je moet wel gek zijn om er ook geen gebruik van te maken 🙂

Wie meer info wenst, kan vrijblijvend een kijkje nemen op www.familycard.be

– Louise

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Bedankt voor de eerlijke review! Ik was niet zeker of het te betrouwen was maar dankzij dit heb ik het geprobeert en intussen 27,41 aan kortingen bijeen gespaart echt super leuk!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *