Heel veel gezinnen kiezen er voor om deze zomer op reis te gaan. Vaak is dat naar één van de vele gekende toeristische bestemmingen zoals bijvoorbeeld Spanje, Turkije, Italië, Frankrijk, … En dat is verstaanbaar, want heel veel mensen kijken een heel jaar lang uit naar die ene vakantieperiode. Lekker genieten gedurende een all-inclusive reis naar Griekenland, of het binnenland van Spanje ontdekken, super allemaal.

Maar heel veel mensen kiezen er net voor om de komende zomer niet op reis te gaan, en daar zijn ook verschillende redenen voor. Voor heel veel mensen is er namelijk een bepaalde druk om op vakantie te gaan, waardoor vakantie eigenlijk voor stress zorgt. Een andere verklaring kan zijn dat je vanwege financiële overwegingen niet in staat bent om op reis te gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je net een grote aankoop gedaan hebt of bijvoorbeeld volop jou huis aan het verbouwen bent. Wij gingen op zoek en hebben alvast enkele leuke tips voor jullie neergeschreven! Succes!

Ga op vakantie in eigen land

Als je de komende zomer niet op reis gaat naar één of andere buitenlandse bestemming, dan kun je toch gewoon op reis gaan in eigen land? In België zijn er zoveel plekken die je waarschijnlijk nog nooit bezocht of gezien hebt, waardoor het dus de moeite waard is om een tripje in eigen land uit te stippelen. Zo kun je zelf kiezen wat je doet of bezoekt, en blijf je ook perfect binnen jouw budget.

Wat dacht je van een dagje Brugge? Bron: Pixabay

Tijd voor klusjes

Als je tijdens het jaar elke dag gaat werken, dan heb je vaak niet vele tijd om bepaalde klusjes te doen. Sommige klusjes moeten af en toe eens gedaan worden, wil je jouw huis toch een beetje ordelijk houden. Denk hierbij maar aan het onderhouden van de tuin, de keuken een jaarlijkse schoonmaakbeurt geven, de badkamer eens grondig poetsen, … Dergelijke zaken nemen al snel veel tijd in beslag en wanneer je thuis bent tijdens de zomerperiode is het dan ook ideaal om hiervoor tijd vrij te maken.

Bron: Pixabay

Haal de vakantie naar jouw tuin

Als je een tuin hebt, dan hoef je eigenlijk helemaal niet op vakantie. Met een tuin kun je zoveel leuke dingen doen, dat je al snel vergeet dat je tijdens de zomer niet op reis gaat. Gezellig samen iets drinken in een comfortabele lounge zetel, samen met de kinderen ravotten tot de zon onder gaat, jouw vrienden uitnodigen voor een barbecue, … Het levert niet alleen onvergetelijke momenten op, maar je bespaart ook veel geld.

Bron: lounge zetel Oslo van op Gamma.be

Sporten is gezond

Iets waar je tijdens het jaar misschien weinig tot geen tijd voor hebt, is sporten. Vooral tijdens de donkere, koude wintermaanden is het voor veel mensen moeilijker om wekelijks te sporten. Tijdens de zomermaanden is het minder vroeg donker, is het wat warmer en is het gewoon ook aangenamer om bijvoorbeeld te gaan lopen of te gaan wandelen. De zomermaanden zijn dus het ideale moment om aan jouw conditie te werken.

Liefs,

Evelyn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *