Every Click Is Magic kan je gerust een zoekmachine met een hart noemen. Deze Belgische productzoekmachine leid je naar webshops die een percentage van jouw aankoopbedrag aan een door jou gekozen goed doel storten. Inmiddels zijn al meer dan 150 Belgische en internationale webshops gevallen voor het initiatief om duurzaamheid een hart onder de riem te steken! Wanneer jouw webshop (nog) niet deelneemt, kan je Every Click Is Magic suggereren om een overeenkomst aan te gaan!

Hoe kan ik ervoor zorgen dat elke click “magic” is?

Je surft naar de website. De te nemen stappen worden haarfijn weergeven. In het zoekveld dat je bovenaan de website aantreft, geef je dan een product of je favoriete webshop in. Wanneer je op de webshop klikt, opent een scherm. In dat scherm kies je eerst een goed doel dat je wil steunen. Die goede doelen worden gestalte gegeven door meer dan veertig verenigingen, ngo’s en organisaties. Die houden zich bezig met uiteenlopende maatschappelijk relevante initiatieven: onder meer milieu, duurzaamheid, mensen- en dierenrechten, armoedebestrijding, personenzorg. Dit zijn bijvoorbeeld WWF, Greenpeace, Unicef en Artsen Zonder Grenzen om er maar enkele te noemen. Nadat je jouw goed doel hebt aangeduid, is het tijd om de magie te activeren via een knop! Je kan er dan nog voor opteren om je e-mailadres door te geven zodat je een berichtje ontvangt met het precieze dat werd gestort.

En hoe magic is die click dan wel?

Uiteindelijk betaal jij de prijs die je bereid bent te betalen voor het product dat je online in de deelnemende webshop aankoopt. Het is dan de webshop die zich heeft geëngageerd om een bepaald percentage hiervan te doneren aan het gekozen goed doel. Bij het aanduiden van de webshop vermeldt de website al over welk percentage het gaat. Doorgaans betreft het percentages tussen 1 en 5%. In sommige gevallen staat vermeld over hoeveel euro het gaat. Ook biedt de website een overzicht van de bedragen die al door de goede doelen werden ontvangen. Op die manier creëert de website een magisch moment ter ondersteuning van broodnodige maatschappelijke initiatieven. En wanneer jouw goed doel niet in de lijst voorkomt, dan motiveer je toch gewoon waarom die er echt wel in thuishoort!

Wij deden de test

Wij hadden nog wat drukwerk nodig, en besloten om dit via Every Click Is Magic te doen. Na wat vergelijken, besloten we om onze bestelling te plaatsen bij Drukland, een van de deelnemende webshops. We kozen deze webshop, selecteerden vervolgens het initiatief dat we gingen steunden en daarna klikten we op ‘Activeer de Magie’

Daarna word je doorgestuurd naar de webshop van Drukland, waar we onze bestelling konden plaatsen. Wij kozen er ook voor om ons email adres achter te laten, opdat ze ons op de hoogte gingen houden:

En hier is het bewijsje dat we binnen het half uur na plaatsen van onze bestelling via mail ontvingen. Daarin stond dat er  €1,17 werd gedoneerd aan ons gekozen initiatief, dankzij onze online aankoop. Top!

Is dat dan niet duur, winkelen via Every Click Is Magic?

Helemaal niet. Every Click Is Magic roept uit volle borst dat het geen commerciële ambities heeft. Je surft eenvoudigweg naar de website en doorloopt de stappen. De diensten die Every Click Is Magic verleent, zijn gratis! Er worden ook geen persoonlijke gegevens verzameld waar je niet mee instemde. De gegevens van de gebruikers worden ook niet verkocht, zoals wel eens het geval is bij andere dienstverleners. Niet twijfelen dus! Surf gauw naar de website en geef een solidaire en duurzame samenleving een magisch duwtje in de rug!

Wie ook goede doelen wil steunen met al z’n online aankopen, kan een kijkje nemen op https://www.everyclickismagic.be

– Aline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *