Het vinden van een juiste BH

Wanneer je op zoek bent naar een bh, kijk je natuurlijk vooral naar welke je mooi vindt. Soms ben je op zoek met een specifieke gelegenheid in gedachten, of bepaalde kleding waar de bh mooi onder moet passen. Maar als je dan eenmaal een bh hebt gevonden die je mooi vindt, kan het zijn dat de vorm niet goed past bij jouw lichaam. Dit is zonde en vervelend, want een bh hoort niet alleen mooi te staan maar ook lekker te zitten! Hou dus een aantal richtlijnen aan bij het vinden van een juiste bh.

De juiste maat

Om de juiste bh te vinden is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke maat je hebt. Veel vrouwen denken dat te weten, maar het is gebleken dat het merendeel van de vrouwen er naast zit en een verkeerde maat bh draagt! Je hebt eigenlijk 2 maten, de omvang en de cupmaat. Het is belangrijk dat je beide maten juist hebt om een goed passende bh te vinden. Laat je maat dus eens opmeten zodat je zeker weet dat je voortaan de juiste maat koopt. Dit is zeker belangrijk als je grotere borsten hebt. De maat is namelijk niet alleen van invloed op de pasvorm, maar kan ook invloed hebben op je houding.

Een mooie pasvorm

Naast de juiste bh maat is de pasvorm ook belangrijk. Niet iedereen heeft dezelfde vormen dus bij de een zit een bepaald model bh mooier dan bij de ander. Zo kan een longline bh bijvoorbeeld zeer geschikt voor je zijn als je wat vet wil verdoezelen en een push up bh is natuurlijk ideaal om een mooi decolleté te creëren, zeker met kleine borsten. Let wel altijd op dat je borsten niet uitpuilen of dat de cups open gaan staan. Dit staat niet mooi onder kleding. Hetzelfde geld voor de bh band, die hoort rondom je lichaam gelijk te lopen, het is niet de bedoeling dat die op je rug omhoog wordt getrokken. Is dat het geval, dan heb je waarschijnlijk een te ruime omvang genomen.

Comfort

Een bh draag je meestal de hele dag, een enkeling draagt zelfs in bed nog een bh. Het is dus belangrijk dat de bh comfortabel zit. Daarom moet je er bij het vinden van een bh op letten, dat de bh overal goed aansluit op je lichaam, maar nergens knelt. Voel je de bandjes erg in je huid drukken, dan geeft de bh waarschijnlijk niet de juiste steun en kan je beter even verder kijken.

Sexy of praktisch?

Dan rijst nog de vraag, waarvoor wil je een juiste bh vinden? Puur om onder je alledaagse kleding te kunnen dragen, of misschien juist om je er mooi en sexy in te voelen? Het kan natuurlijk ook allebei. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie met kant afgewerkte t-shirt bh. Simpel hoeft echt niet saai te zijn! Als je er zelf niet helemaal uit komt, kan je natuurlijk altijd even een expert om hulp vragen.

Succes met het vinden van de juiste bh!
Sarah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *