Kortingscodes

Online shoppen is de voorbije jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen maken gretig gebruik van het internet om hun online aankopen te doen. De vele verschillende webshops die momenteel beschikbaar zijn bieden tegenwoordig bijna alles aan, gaande van voeding tot kleding en van elektronica tot reizen. Maar waarom is online shoppen zo populair geworden?

Enorm groot aanbod

Een van de voornaamste redenen waarom online shoppen zo populair geworden is, is omdat er een enorm groot aanbod beschikbaar is op het internet. In vergelijking met een fysieke winkel is het aanbod van de meeste webshops een stuk groter. Bovendien kun je in een webshop ook steeds (automatisch) op de hoogte gehouden worden wanneer er een artikel opnieuw voorradig is.

Vergelijken is makkelijker

Iedereen heeft het wellicht al eens meegemaakt. Je gaat binnen in een winkel omdat je er een leuk paar schoenen gezien hebt. Maar omdat het pas de eerste winkel is waar je dit paar gezien hebt, kan het wel eens zijn dat een andere winkel ze goedkoper aanbiedt. Toch blijft het steeds vreemd om een winkel te verlaten zonder een aankoop, ook al heb je er de schoenen gepast. Het internet lost dit probleem op, doordat je gewoon op je gemak van achter je pc alles kunt vergelijken.

Geen sluitingsuren

Na je werk nog vlug even naar de winkel: stress om hopelijk nog op tijd te zijn voor de winkel z’n deuren sluit. De meeste winkels sluiten, vooral tijdens weekdagen, al om 18 uur of misschien zelfs vroeger. Bij online shoppen is het leuk dat je niet afhankelijk bent van de openingsuren en de sluitingsuren van de winkel. Als je eens wat vrije tijd hebt, kun je vanuit je luie zetel shoppen, zonder dat je in hoeft te zitten met het feit dat de winkel zal sluiten. Of wanneer je thuis bent op een feestdag, dan kun je snel even de verschillende webshops checken.

Online shoppen is goedkoper

Het klinkt cliché, maar in de meeste gevallen is online shoppen ook echt goedkoper. Vergelijk maar eens de prijzen van een fysieke winkel met die van een online winkel. Je zal gauw merken dat er steeds een verschil in de prijs zit. Het zal misschien niet erg veel zijn, maar het is er toch. De reden waarom de producten in een webshop aan een goedkopere prijs verkocht kunnen worden, is omdat er minder mensen deelnemen aan de cyclus om het product of artikel uiteindelijk te koop aan te bieden.

Gebruik van kortingscodes

Dat online shoppen in de meeste gevallen goedkoper is dan wanneer je in een fysieke winkel shopt is geweten. Maar eigenlijk kun je volledig zelf bepalen hoeveel je bespaart wanneer je online gaat shoppen. Hoe? Simpel, door gebruik te maken van kortingscodes. Vroeger werden kortingsbonnen vooral gebruikt in reclameblaadjes. Deze moest je vervolgens uitknippen om zo je korting te krijgen in de deelnemende winkel. Tegenwoordig kun je dankzij online kortingsbonnen die te vinden zijn op websites zoals TagCity ook korting krijgen in de online winkels.

Heel veel webshops zoals Maison Lab, Zalando, Spartoo of La Redoute houden er van om hun klanten te verwennen door ze regelmatig een kortingscode te geven. Deze geeft je dan recht op een korting van bijvoorbeeld 20% op je aankopen. Nog leuker is dat ook verschillende reiswebsites zoals Neckermann of TUI regelmatig kortingscodes uitgeven waardoor je echt soms ongelofelijke bedragen kunt besparen op je boeking.