Het overhemd is en blijft een klassiek kledingstuk dat in de garderobe van geen enkele man mag ontbreken. Overhemden komen allang niet meer in alleen wit en lichtblauw, maar zijn te vinden in alle soorten en maten. Van bescheiden, onopvallende tinten voor naar kantoor tot flamboyante en kleurrijke modellen voor een avondje in de stad. Een aparte categorie overhemden is de strijkvrije variant. We zetten de vijf voordelen van strijkvrije overhemden voor je op een rijtje:

• Het eerste voordeel laat zich makkelijk raden en behoeft weinig uitleg: je hoeft niet te strijken. Weinig mensen vinden het een feest om strijkplank en strijkijzer tevoorschijn te halen om eens lekker een paar overhemden te strijken. Veel mannen hebben een broertje dood aan strijken en kiezen daarom voor strijkvrije hemden. Strijkvrije hemden hang je na het wassen simpelweg op een knaapje en de kreuken verdwijnen als bij toverslag.

• Zelfs als je geen hekel aan strijken hebt, kunnen we ons voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om het strijkijzer ter hand te nemen. Vooral ’s ochtends vroeg, in de haast om je tas te pakken en in de auto naar het werk te stappen. Ook in dat geval bieden strijkvrije hemden uitkomst: door niet te hoeven strijken bespaar je tijd, tijd die je bijvoorbeeld aan het genieten van een goede kop koffie kunt besteden.

• Een ander groot voordeel van strijkvrije hemden is dat je er de hele dag verzorgd uitziet. Ook na een lange werkdag op kantoor is je overhemd nog netjes zonder kreuken. Zeker in de zomer willen klassieke overhemden behoorlijk kreuken, met kreukvrije hemden zie je er altijd uit alsof je zojuist een fris overhemd hebt aangetrokken.

• De zakenreiziger kan erover meepraten: het is een behoorlijke uitdaging om je overhemden kreukvrij mee te nemen in je koffer. Vaak is er weinig tijd om aangekomen in het hotel eerst een strijkijzer te gaan regelen. Strijkvrije overhemden zullen door het opvouwen na het uitpakken waarschijnlijk niet helemaal zonder vouwen zijn, maar dit is makkelijk op te lossen. Maak de overhemden een beetje nat of hang ze aan een hangertje in de badkamer en de stoom van het douchen zal de kreuken als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

• Een laatste voordeel van strijkvrije hemden dat we willen noemen is het eenvoudige onderhoud. De overhemden zijn gemaakt van materialen die perfect schoon worden bij lage temperaturen. De stof heeft een onschuldige chemische behandeling ondergaan die kreuken voorkomt. Eventuele vlekken kunnen simpel behandeld worden met een vlekverwijderaar, waarna het overhemd op maximaal 40 graden in de wasmachine kan. De overhemden hoeven niet in de droger: simpelweg kort laten centrifugeren in de wasmachine en ze kunnen zo op een hangertje en direct de kast in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *