Heerlijk in de tuin zitten op een zondagochtend of s ’avonds een gezellig etentje in de tuin. Het is fijn als je lekker tot rust kan komen in je achtertuin. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin ook een rustgevende uitstraling heeft? Een te volle tuin geeft je bijvoorbeeld niet dat gewenste rustgevende gevoel. Lees in dit artikel verder over hoe je van je tuin een heerlijk rustgevend plekje maakt.

Tip 1: creëer je eigen plekje

Veel mensen vinden het fijn om hun eigen vaste plekje te hebben. Dit zie je terug aan de eettafel, op de bank en ga zo maar verder. Ook in de tuin is het fijn om je eigen plekje te hebben. Je hebt veel keuzes voor je eigen plekje en je kan het zo gek maken als je wilt. Neig je meer naar minimalisme en kies je voor een simpele stoel in de hoek van de je tuin, of pak je het iets groter aan en kies je voor een hangmat of een schommelstoel voor in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar je eigen vaste plekje hebt waar je je thuis voelt en lekker tot rust komt. Als je moeite hebt met het ontwerpen van je eigen plekje kies je ervoor om tuinontwerpen te laten maken door een tuinarchitect. Die helpt je met het ontwerpen van je ideale tuin.

Tip 2: ga voor een tuin vol natuur

Een tuin vol natuur werkt erg rustgevend en ziet er ook nog eens mooi uit. Een tuin vol natuur creëer je met mooie planten, unieke boompjes en veel groen. Dit bevordert bovendien ook de luchtkwaliteit. Als je weinig ruimte hebt in de tuin verwerk je de plantjes bijvoorbeeld aan de schutting, of in een verticale tuin. Een grote unieke boom is bovendien ook een echte aanrader, het ziet er mooi uit en brengt een engszins wilde look naar je tuin. Ook is het een goed idee om water in de tuin te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een stromend waterelement, dit is een echte eyecatcher. Als je het grootst aan wilt pakken kies je voor vijver aanleg. Met wat visjes erin en eventueel grote stenen in de vijver om overheen te lopen heb je zo al een klein natuurgebied in de tuin!

Tip 3: maak je tuin onderhoudsvriendelijk

Je wilt niet continu je tuin schoonmaken en onderhouden. Het is dus fijn als je langere periodes van je tuin geniet, zonder dat je elke week hoeft te ploeteren in de tuin. Maak je tuin dus onderhoudsvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan wintergroene planten of heesters. In de winter heb je dan minder opruimwerk aan vallende bladeren in de herfst en winter. Kies ook voor vaste planten, in plaats van eenjarige planten. Enkele voorbeelden zijn hortensia’s en vlinderstruiken. Tot slot zijn bodembedekkers geen overbodige luxe, dit zijn planten die breeduit groeien. Hiermee geef je onkruid minderkans om te groeien.

Door: Aline.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *