Een huis vol groen werkt erg rustgevend en geeft je woning bovendien ook een warme en natuurlijke uitstraling. Maar hoe haal je meer groen in huis? En hoe zorg je ervoor dat je interieur niet te druk of te vol wordt? Voor meer groen in huis hoef je niet direct je muren gifgroen te verven of over te stappen op een botanisch interieur. Kleinere aanpassingen maken al een grote impact. Lees in dit artikel 3 tips om meer groen in huis te halen.

Tip 1: verwerk groene tinten op subtiele wijze

Voor meer groen in huis begin je met het verwerken van groene kleuren in je interieur. Let wel op dat je voor subtiele, groene tinten kiest. Denk bijvoorbeeld aan groene pasteltinten of legergroen gecombineerd met geeltinten. Te veel groen neemt namelijk weg van de gewenste rustgevende uitstraling. Deze lichtere groentinten verwerk je bijvoorbeeld met een leuk tapijt, tafeldecoratie, een lichtgroene muur of een bank met een groene pasteltint.

Tip 2: Kies de juiste plantjes of een unieke boompje

Wat dacht je van een yucca in huis? Wij zijn fan!

Zoals je in de intro al hebt gelezen hoef je niet direct over te stappen op een botanisch interieur, maar planten mogen natuurlijk niet helemaal ontbreken in je groene interieur. Planten in huis zijn fijn, omdat ze je interieur erg gezellig maken en ook een luchtzuiverende werking hebben. Kies voor subtiele plantjes zoals een yucca of een kleine bananenplant. Als je plantjes in huis tot een minimum wilt houden kies je voor een unieke boom in je woonkamer. Dan heb je minder werk aan het onderhouden, maar haal je toch ook meer groen in huis. Leuke opties zijn bijvoorbeeld een geldboom (Ogreen Pachira Aquatica), die staat voor geluk en voorspoed. De grotere versies van de Yucca en Bananenplant zijn natuurlijk ook goed opties. Let wel op het binnenklimaat, zodat de plantjes mooi blijven. Dit doe je door goede ventilatie, genoeg zonlicht/schaduw, genoeg water en onderhoud van je gasketel. Het laatste is belangrijk voor een fijne en gelijke temperatuur in huis.

Tip 3: maak slim gebruik van je ruimte

Cactussen: altijd een goed idee

Het is soms erg lastig om meer groen in huis te halen, vooral wanneer je niet veel vrije ruimte hebt. Ga dan op zoek naar slimme manieren om toch meer groen te verwerken, zonder al te veel ruimte in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan hangende planten voor het raam of aan de muur. Veel mensen kiezen hierbij voor een erwtenplant, blauwvaren of een bladcactus. Een ander manier voor meer groen in huis is een groene muur. Dit is de opvolger van groene dakbedekking op een plat dak. Een groen muur is een muur bedekt met klimplantjes of mos. Erg modern en een echte eyecatcher!

Door: Aline

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *