Reizen met Ryanair? Check deze tips!

Je bent voor of je bent tegen. Over vliegen met Ryanair zijn heel veel mensen verdeeld. De ene heeft een onvergetelijke ervaring meegemaakt, terwijl de andere liever nooit voor Ryanair gekozen had.

Akkoord, als je de prijzen ziet van de vluchten, dan zou je meteen willen vertrekken. Maar toch moet je soms opletten dat de prijs die je oorspronkelijk betaald had uiteindelijk niet hoger uitvalt dan dat je voorzien had. Rekening houdend met enkele aandachtspunten kan reizen met Ryanair erg positief meevallen.

Probeer het hoogseizoen te vermijden

Een vuistregel bij reizen met Ryanair is om het hoogseizoen te vermijden. De prijzen van de meeste vliegtickets op de website van Ryanair liggen erg laag, maar toch moet je opletten voor de prijzen in het hoogseizoen. Tijdens de maanden juni, juli en augustus of tijdens de schoolvakanties kunnen dezelfde prijzen weleens stukken hoger liggen.

Check de afmetingen van de handbagage

Ryanair staat gekend voor z’n lage tarieven. Een van de redenen waarom ze dit kunnen doen is omdat ze erg veel winst halen uit de ruimbagage. Dit is de bagage die je incheckt en dus niet bij jou hebt op het vliegtuig. Indien je enkel cabinebagage wil meedoen, dan hou je best rekening met de toegelaten afmetingen. Als je bagage groter is, dan wordt deze tegen een duurdere prijs ingecheckt als ruimbagage.

Laat je niet vangen

Doordat Ryanair erg afhankelijk is van extra toeslagen, proberen ze op verschillende manieren dingen te verkopen. Vaak doen ze dit op slinkse wijze door bijvoorbeeld zaken aan te bieden die je echt niet nodig hebt. Op het vliegtuig bijvoorbeeld komen ze rond met krasbiljetten waarmee je een mooie prijs zou kunnen winnen… Niet doen!

Kom op tijd

Eigenlijk is dit een regel die ook geldt bij alle andere vliegtuigmaatschappijen. Ook bij Ryanair kom je best ruim op tijd, zodat je niet lang hoeft aan te schuiven, maar nog belangrijker: zodat jouw bagage niet ingecheckt wordt als ruimbagage. Dit kan gebeuren wanneer je pas als één van de laatsten aankomt en alle plaatsen voor de cabinebagage ingenomen zijn en jouw bagage dus ingecheckt moet worden als ruimbagage. Uiteraard hoef je hier niet voor te betalen, maar je moet er wel op wachten aan de bagageband!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *