Nu de lente volop bezig is en de zomer dus in aantocht is, is het dringend tijd om onze voorzorgen te nemen zodat ons haar tijdens de warmere zomermaanden niet beschadigd raakt en het heelhuids het einde van de zomermaanden haalt. Wij zochten op het internet enkele tips waardoor je je haar tijdens de zomermaanden extra kunt beschermen tegen de warme zonnestralen!

Draag een hoed

Een eerste echte vuistregel die je zeker niet mag verwaarlozen is het dragen van een hoofddeksel om je haar en dus ook je hoofdhuid te beschermen tegen de felle stralen van de zon. Het lijkt helemaal niet fashionable om een petje of een hoed te dragen, maar geloof ons vrij: een hoed is zeker echt wel hot. Het beschermt niet alleen je haar, maar het maakt ook je look af.

Gebruik zonnebescherming

Wanneer je gaat zonnen, dan bescherm je plekken zoals je armen, je gezicht en je benen toch ook met de nodige producten zoals zonnecrème of olie? Wel, ook voor je haar bestaan er producten om het te beschermen tegen de zon. Haarolie kun je kopen in heel veel winkels.

Gun je haar de nodige rust

Doorheen het jaar gebeurt het misschien wel dat je regelmatig eens je haar bewerkt met een stijl- of krultang. Wel, probeer dit in de zomer niet te doen en gun je haar de rust die het nodig heeft. De warmte van deze toestellen in combinatie met de warmte van de zon kan erg schadelijk zijn voor je haar.

Conditioner to the rescue

Moest je haar ondanks alle voorgaande tips toch uitgedroogd zijn na een dagje strand, dan kun je nog altijd je haar behandelen met een deugddoende conditioner die je haar de nodige verzorging zal geven. Maar let natuurlijk ook op dat je niet te veel producten gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *