De zomer is weer begonnen! Dit betekent niet alleen dat je voorbereid moet zijn op warmte, maar ook op zonlicht. Een goede, hippe zonnebril mag gewoonweg niet ontbreken in je zomeroutfit. Met een goede zonnebril bescherm je je ogen tegen uv-zonlicht én geef je je look een extra touch. Een zonnebril is dus veel meer dan een nodig voorwerp tegen de zon. Een zonnebril is een accessoire dat je perfect kunt matchen bij je kleding, tas en schoenen. Een zonnebril is een kenmerk van jouw persoonlijkheid! Welke zonnebrillen zijn er deze zomer hip en hoe weet je welke past bij jouw stijl? Lees gauw verder voor de vijf meest trendy brillen van deze zomer!

De pilotenbril
Het lijkt wel alsof de pilotenbril nooit uit de mode gaat. De pilotenbril, ook wel de Aviator, is een bril die iedere zomer weer door veel mensen gedragen wordt. Er zijn inmiddels veel varianten beschikbaar, zoals met zwart, blauw, donkergroen of bruin glas en met zilver- of goudkleurig montuur. De bril werd populair bij de consument nadat hij eerst jarenlang door legerpiloten gedragen werd. Ben je toe aan een stoere, klassieke zonnebril? Dan is de pilotenbril precies wat je zoekt.

De wayfarer
Het was in de jaren vijftig van de vorige eeuw dat The Blues Brothers de wayfarer in populariteit lieten stijgen. Sindsdien is deze tijdloze bril niet meer weg te denken uit de winkels. De bril is compact, licht en is enorm fashionable. Eigenlijk past de bril bij iedere outfit, waardoor je hem te pas en te onpas op kunt zetten. Het is de meest comfortabele bril die je kunt bedenken!

Het ronde montuur
Hoewel een rond montuur er serieus en ietwat nerderig uitziet, zijn ronde brillen momenteel weer helemaal je-van-het. Vooral ronde zonnebrillen zijn uitermate hip! De kleur van je montuur bepaalt in zekere mate het nerdgehalte van de zonnebril: een ronde zonnebril in een felle kleur of met een bloemetjespatroon draagt juist de hippie-stijl uit. Zo stonden de muzikanten John Lennon en Kurt Cobain bekend om hun excentrieke, ronde brillen die een bijzondere jus gaven aan hun karakter en artistieke werk. De ronde bril matcht goed bij broeken met wijde pijpen en shirts met franjes eraan.

Het clubmaster-model
Tegenwoordig is vintage helemaal het einde. Deze trend zien we niet alleen terug in ons huis, maar ook in onze kledingkast. De meeste vintageliefhebbers vinden de clubmaster-bril wel wat. Deze zonnebril werd in de jaren vijftig op de markt gebracht en lijkt enigszins op de wayfarer. Er is echter een groot verschil tussen de twee brillen, aangezien de clubmaster een uniek montuur heeft dat niet om zijn glazen heenloopt. De bril is eenvoudig te combineren met bijna al je outfits en is beschikbaar in allerhande kleurtjes.

De bril met spiegelreflexglazen
Je zit op het terras te genieten van een verkoelend wijntje of glaasje prik. Om je heen gebeurt er van alles en de diversiteit aan voorbijgangers is groot. Dankzij een bril met spiegelreflexglazen kun je ongegeneerd vooruit turen naar iedereen die voorbij komt. Je geniet incognito van je drankje én je omgeving!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *