De zomer komt er aan en dit betekent dat je misschien wel volop bezig bent met het zoeken naar een leuke vakantiebestemming. Of loopt de zoektocht toch niet helemaal zoals jij dat zou willen? Misschien ontbreekt de inspiratie wel om een echte leuke vakantiebestemming te vinden? Wel, zoek niet langer en maak snel gretig gebruik van deze leuke tools die wij voor jou gezocht (en gevonden) hebben.

Wie vroeger op reis wilde gaan, ging snel even langs bij het reisbureau om zo aan de mevrouw van het bureau jouw voorkeuren uit te spreken, zodat zij jou enkele leuke bestemmingen kon geven. Afhankelijk van dat lijstje koos je dan een bestemming en je reis was geregeld. Vrij simpel, maar misschien wel iets te simpel. Dankzij de komst van het internet zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos om een leuke reisbestemming te vinden.

Tripadvisor

Een van de meest populaire reiswebsites van dit moment is de website Tripadvisor. Deze reiswebsite begon oorspronkelijk als reviewwebsite waar mensen hun eigen meningen en ervaringen konden delen van hotels en restaurants die ze hebben bezocht. Aan de hand van de algemene beoordeling kon je al snel afleiden of jouw hotel of jouw restaurant dat je zou willen bezoeken een goeie keuze zou zijn.

Reiswebsites

Weet je waar je ook heel veel inspiratie kunt opdoen? Dat zijn de websites van de verschillende touroperators. Daar staan vaak erg uitgebreide blogberichten op die je meteen veel meer informatie verschaffen over het hotel of over het restaurant dat jij wil bezoeken. Uiteraard blijft het wel een website van een touroperator, dus erg veel negatieve dingen zul je er waarschijnlijk niet lezen.

Trip.com

Tot een tijdje terug was Trip.com een erg populair sociaal netwerk van reizigers, voor reizigers. Deze website is vooral bedoeld voor mensen die erg veel reizen. Op de website zelf kun je gebruik maken van enkele leuke features zoals de tool waarmee je kunt zien naar waar je vrienden reizen of naar waar ze geweest zijn. Ook kun je er tips lezen van andere reizigers en kun je er zelf je eigen vakantiefoto’s delen of de vakantiefoto’s van andere reizigers bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *