Een tijdje terug ben ik (Sarah) samen met Louise en Aline op reis geweest naar New York. Al ruim een jaar voordien hadden we na het zien van alle afleveringen van Sex And The City besloten om op reis te gaan naar New York. De beelden die we steeds opnieuw te zien kregen in de afleveringen deden ons enorm verlangen om er gewoon zelf te zijn en alles met onze eigen ogen te kunnen bewonderen.

Zelf was ik er al eens geweest, ruim een jaar na de aanslagen op het World Trade Centre. Ik was dus erg benieuwd hoe New York zoveel jaren later veranderd zou zijn, en wat er nog hetzelfde zou zijn.

Super hotel op een super locatie

Onze vlucht hadden we samen met het hotel geboekt bij een reisbureau, omdat we op safe wilden spelen en geen zin hadden om ter plekke terecht te komen in een hotel dat tegenviel. Ten slotte is een goed bed na een lange dag citytrippen redelijk belangrijk. Het hotel zelf was echt wel dik in orde. Leuk uitgebreid ontbijt, propere kamers maar vooral de locatie van het hotel was super. Gelegen op Broadway tussen de zuidelijke kant van New York en de noordelijke kant van de stad. Ideaal dus.

Bezienswaardigheden die je moet zien

Omdat het voor mij de tweede keer was dat ik New York bezocht, had ik de typische bezienswaardigheden die je moet zien in New York al gezien. Toch keek ik er erg naar uit om voor een tweede keer een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, Madison Square Garden, Wallstreet, … Kortom, alle bezienswaardigheden die je in een handig lijstje terugvindt als je in Google zoekt op “must do New York”.

Leuk om te doen

Naast de “traditionele” bezienswaardigheden zijn er natuurlijk ook nog enkele anderen dingen die je echt moet gedaan hebben tijdens je bezoek aan NYC. Een basketmatch meepikken bijvoorbeeld is iets wat echt zeer leuk is om te doen. In New York heb je de luxe om te kiezen uit twee basketploegen die NBA spelen: Knicks die spelen in Madison Square Garden en Brooklyn Nets die in Brooklyn spelen.

Een fiets huren kan je ook doen. Zeker wanneer het mooi weer is, is het erg leuk om Manhattan per fiets te verkennen. Uiteraard kan het erg druk zijn en is het aangeraden om zeker tijdens de spitsuren de drukkere straten te vermijden. Een tochtje door Central Park kan een leuk alternatief zijn!

Wie graag naar musicals gaat kijken, kan terecht op één van de theaters op Broadway. Daar kun je de laatste nieuwe musicals gaan bekijken in prachtige zalen. Je tickets koop je best vooraf online via de officiële website om fraude te vermijden.

Ook al helemaal zin in een citytrip naar het prachtige New York? Neem dan zeker eens een kijkje op Tui, waar tientallen interessante aanbiedingen te vinden zijn. Je kan er zowel je hotel als je vlucht boeken.

Liefs,

Evelyn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *