De vele prikkels waar je dagelijks mee te maken krijgt, zorgen er voor dat het steeds moeilijker wordt om je leven in balans te houden. Het kost je brein moeite om alle prikkels te verwerken omdat je hersenen er niet alleen overdag, maar ook ’s nachts mee bezig zijn.

Daarom is voor heel veel mensen de juiste balans in hun leven vinden een erg moeilijke opdracht en dus één van de grootste uitdagingen in hun leven. Toch kun je je hersenen en je lichaam helpen om makkelijker de juiste balans te vinden. Wij zochten uit hoe!

Durf nee te zeggen

Elke dag opnieuw proberen heel wat verschillende mensen jouw aandacht te trekken. Je baas die je nodig heeft, je collega’s die iets van jou vragen, je vrouw of man die je dringend nodig heeft, … En dan zwijgen we nog maar over alle verschillende apparaten en toestellen die je aandacht proberen te trekken. Natuurlijk is het leuk om steeds opnieuw iedereen tevreden te stellen, en zeker als het lukt. Maar af en toe is het ook oké om gewoon eens nee te zeggen. Ten slotte kun je jouw tijd maar beperkt gebruiken.

Vergeet jezelf niet

Af en toe moet je ook durven tijd te nemen voor jezelf. Door eens te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en jezelf te verwennen zorg je ervoor dat je makkelijker de zaken zal kunnen relativeren en bovendien zal je alles in een beter perspectief kunnen bekijken.

Probeer zo weinig mogelijk te multitasken

Met de technologische opmars is het bijna een gewoonte of zelfs een must geworden om te multitasken. Maar toch zit het niet in onze natuur om te multitasken. Verschillende taken door elkaar uitvoeren vraagt een enorme inspanning van ons lichaam en onze grijze massa. Door één ding in een keer te doen en dit goed te doen in plaats van verschillende taken tegelijk uit te voeren en ze maar half uit te voeren zal je sneller tevreden zijn over jezelf.

Leef gezond

Een gezonde geest is belangrijk, maar een gezond lichaam is natuurlijk ook erg belangrijk. Vooral voor een gebalanceerd leven is het zeer belangrijk dat je je eet- en leefstijl goed onderhoudt. Ervoor zorgen dat je alle nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt is een eerste stap. Voldoende water drinken is nog zo’n belangrijke stap.

Beweeg genoeg

Zeker wanneer het drukker wordt is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. Helaas maken veel mensen weinig tijd vrij om te bewegen, zeker wanneer het drukker wordt. Nochtans zorg je er door te bewegen net voor dat je lichaam beter met stress zal kunnen omgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *